نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته در تاریخ 27 تا 30 خرداد 1401 در تهران برگزار شد.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، موادغذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته تهران(ایران آگروفود2022) که در نوع خود یکی از بزرگترین نمایشگاه های جهان محسوب می شود مورد استقبال گسترده کشورهای مختلف جهان و بازدید کنندگان داخلی قرار گرفت.
این نمایشگاه که 27 سال است برگزار می شود قدیمی ترین نمایشگاه در صنعت موادغذایی کشور با جذب بیش از 1500 مشارکت کننده و 40000 بازدید کننده، بزرگترین نمایشگاه صنایع غذایی در منطقه پس از گلفود دبی است.
این نمایشگاه هر ساله برگزار می شود. نمایشگاه آگروفود به 5 بخش مختلف تقسیم شده است که برای هر قسمت سالن های جداگانه در نظر گرفته شده است.
این 5 قسمت عبارتند از:
Agro یا کشاورزی
بذرها، سموم دفع آفات، کودها، ماشین آلات کشاورزی، لوازم و تجهیزات گلخانه ای، ابزارآلات و ادوات باغبانی و گلکاری، سیستم های آبیاری و…
Food ingredients یا مواد اولیه صنعت غذا
مواد خام اولیه غذایی و نوشیدنی مانند تخم مرغ، گوشت، شیر، روغن، آرد، نشاسته و افزودنی ها مثل رنگ ها، طعم دهنده ها، امولسیون کننده ها، پایدارکننده ها، صمغ ها، کف سازها، شیرین کننده ها مانند شربت فروکتوز، گلوکز ، مالتوز و ….
Food Zech یا همان ماشین آلات صنایع غذایی
انواع ماشین آلات خطوط تولید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی، شوینده ها، ضدعفونی کننده ها، دستگاه های بسته بندی و ماشین آلات خانگی
Bakery and confectionary یا نان و قنادی
انواع نان، محصولات برپایه غلات، محصولات قنادی، وشیرینی جات و مواد و تجهیزات قنادی و شیرینی پزی
Food hospitality یا همان پذیرایی و تشریفات
شرکت های ارائه دهنده انواع نوشیدنی و دسر، شیرینی و شکلات، انواع غذاهای آماده، ظروف یکبار مصرف و کلیه کالاهای خدمات پذیرایی و مهمانداری
گزارش بازدید از نمایشگاه ایران آگروفود
بازدید از نمایشگاه محصولات صنایع غذایی تجربه بسیار مفید و ارزشمندی بود و مشاهده انواع محصولات صنایع غذایی از نزدیک به ما دید بازتری از علاقه مندی های خریداران ارائه کرد. مشاهده شد که تمایل افراد برای مصرف هرچه بیشتر محصولات سالم و ارگانیک رو به افزایش است.
انواع محصولات سالم مانند محصولات کم شکر، ارگانیک، کم نمک ، کم چربی، بدون رنگ و کم کربوهیدرات و … و همچنین انواع غذاهای مناسب افراد خاص مثل محصولات مناسب برای افراد وگان، غذاهای کودک، غذای مناسب برای خانم های باردار، غذای مناسب برای افراد حساس به گلوتن و لاکتوز (محصولات عاری از گلوتن و لاکتوز) مشاهده گردید.
انواع محصولات رژیمی مرتبط با صنعت خرما مانند چیپس های خرما، شکلات خرما، سرکه،شیره خرما،پودر و شکر خرما ، انواع خرما و… مشاهده شد که با توجه به نقش خرما در سلامت و فواید بی مانند تغذیه آن جایگاه بالایی در صنعت محصولات سالم خواهد داشت.
موادغذایی سالم موجود در نمایشگاه شامل غذاهای غیر تراریخته (منجر به واکنش آلرژیک بعضی افراد را به دی ان ای خارجی می شود و بعضی افراد به این سری از محصولات حساس می باشند)، محصولات فاقد گلوتن ( محصولات دارای گلوتن در بعضی افراد منجر به بیماری سلیاک می گردد که عوارض آن ناشی از عدم هضم این پروتئیین توسط پرز های روده می باشد که منجر به اسهال و مشکلات گوارشی می گردد.)، محصولات عاری از فروکتوز شربت ذرت (تهیه این فروکتوز ذر صنعت با کمک مواد شیمیایی و درنهایت آنزیم های صنعتی است که منجر بروز چاقی، سندروم هاي متابولیکی و بیماري هاي قلبی و عروقی می شود.)، غذاهای کم کربوهیدرات (کربوهیدرات منجر به بیماری دیابت و افزایش وزن می شود.)، مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک ، مواد غذایی ارگانیک (محصول ارگانیک محصولی است که بدون استفاده از مواد شیمیایی، آفت کش ها، افزودنی ها و طعم دهنده ها تولید شده باشد.)، رژیم های مخصوص گیاه خواران (رژیم غذایی گیاه خواران شامل کربوهیدرات پیچیده بالاتر نسبت به همه چیزخواران و چربی دریافتی کمتر می باشد.) و همین طور مواد غذایی عاری از سدیم برای افرادی که از بیماری فشار خون رنج می برند.
قــدم اول در پــرداختن و حرکــت بــه ســمت تولیــد محصولات سالم، شناسایی هدف، یعنی مصرف کنندگان است، چرا که عامل اصلی رشـد هـر سـامانه اقتـصادي، داشتن دانش مدیریت بر مبناي شناخت رفتـار مـصرف کننده، عوامل تاثیرگذار بر آن و قدرت پـیش بینـی رفتـار وي مـی باشـد. یکی از ویژگـی هاي محصولات سالم، نرخ افزوده (قیمت اضـافی) ایـن محصولات نسبت به محصولات متـداول در عمـده مـواد غذایی است. تحقیقات متعددي در سال هـاي اخیـر بـراي بررسی عوامل تاثیرگذار در تمایـل بـه پرداخـت اضـافی مــصرف کننـدگان بــراي محـصولات ســالم صورت گرفته است، نتایج چنین مطالعاتی می تواند دلایل خرید ایـن محـصولات توسـط گروهـی از خریـداران بـا نرخ هاي افزوده و عدم خرید توسط گروه دیگر را تعیین و مشخص کند کـه چـه ویژگـی هـایی در یـک محـصول سالم وجود دارد کـه بـا ورود خـود بـه تـابع مطلوبیـت مصرف کننده، سـبب افـزایش مطلوبیـت وي و در نتیجـه پرداخت نرخ افزوده براي این محصولات نسبت به انـواع متداول می شود و از سوي دیگر، چه عواملی بـه عنـوان مانع، در برابر این تمایل به پرداخت قرار می گیرنـد. با توجه بـه اهمیـت موضـوع، در سال هاي اخیر پژوهشگران عوامل موثر به تمایـل بـه پرداخـت اضـافی مـصرف کننـدگان بـراي محـصولات سالم را مورد بررسی قرار دارند.
پس از بازدید از نمایشگاه و مشاهده غرفه های محصولات خرمایی که شامل غرفه خرمای ثمین، خمیر خرما و شیره خرمای سوژین، محصولات ارگانیک خرمایی تک چین، غرفه بسته بندی خرمای تکرم بودند به این نتیجه رسیدیم
که در کشور ما بازار مصرف خرمای تازه غالبا بیشتر بوده و در اوزان مختلف بسته بندی شده که با توجه به سلیقه و بازار هدف مصرف کنندگان از جنس بسته بندی و وزن های متفاوتی برخوردارند.
همچین اخیرا انواع بسته بندی های خرما از نشان هایی مثل ISO و نشانه های بین المللی موجود می باشد.
جعبه خرما یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عواملی است که در فروش این محصول موثر است. زیرا خرما از کالاهایی می باشد که سهم انبوهی از آن به کشورهای دیگر مخصوصا مناطق حوزه خلیج فارس فرستاده میشود. به همین دلیل، حدالامکان باید سعی گردد که از بهترین متریال و طراحی های جذاب برای بسته بندی اینگونه محصولات استفاده کرد.
طراحی و جنس بسته بندی خرما مطابق با سلیقه مصرف کننده گردیده است که در انواع بسته بندی کارتنی، شیشه ای و…. مشاهده شد.