در نشست خبری انجمن ملی خرمای ایران مورخ 07/03/1402 در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که خبرنگاران رسانه های مختلف حضور داشتند، رئیس، نایب رئیس و دبیر انجمن ملی خرمای ایران برنامه سالیانه و مسائل مختلف صنعت خرما را در این جلسه مطرح کرده و گزارشی از اولین نمایشگاه تخصصی خرما در پاویون اختصاصی نمایشگاه صنایع غذایی ارائه کردند.

ممنوعیت های صادراتی پیامد عدم همکاری دولت با تشکلهای خرما است

محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرمای ایران همچنین با انتقاد از آمارهایی که توسط سازمانهای دولتی ارائه می شود گفت: متاسفانه اقتصاد ما اقتصاد بیماری است و رفع آن در گروی اعمال یکسری تحولات است و بایستی در موجود تکلیف یکسری موضوعات روشن شود. اما بخش دولتی صرفا درگیر آمارها و ارقام است که به درد جامعه کشاورزی نمی خورد.

وی ادامه داد: در واقع به دلیل عدم همکاری بخش دولتی با تشکلها و انجمن های بخش خصوصی مشکلات عدیده‌ای برای ما ایجاد شده است به عنوان مثال ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های صادراتی در سه تا چهار دوره به صورت خاص برای محصول خرما اتفاق افتاده است و این نمونه بارز عدم همکاری ها با ما است. آن هم در شرایطی که نیاز به ارز داریم.

رشید فرخی افزود: مساله اینجا است که برای مدیریت بازار داخل راه حل هایی بهتر از ممنوعیت های صادراتی در زمان هایی همچون ماه رمضان وجود دارد. به طوری که انجمن توانست با عرضه به موقع بازار رمضان را به خوبی مدیریت کند.

۶۰ تا ۶۵ درصد نخیلات کشور به صورت غرقابی آبیاری می شود؛ اجازه توسعه سطح زیرکشت را نمی دهیم

وی ادامه داد: با این وجود انجمن از طریق برگزاری دوره های آموزشی مختلف در دورترین روستاها و مناطق کشور توانسته افزایش بهره وری داشته باشیم با این وجود با افزایش سطح زیرکشت برای رشد بهره وری کاملا مخالف هستیم و در برابر آن مقاومت خواهیم کرد.

رشید فرخی خاطر نشان کرد: در حقیقت با توجه به کم آبی شدید که کشور درگیر آن است اگر اجازه بدهیم در سطح زیرکشت خرما افزایشی اتفاق بیفتد، طی سالهای آینده همان بلایی به سر خرما می آید که امروز در مورد محصول پسته رخ داده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه امنیت آبی برای ما بسیار حائز اهمیت است و لذا باید از از هر اقدامی که موجب تشدید وضعیت بحران آب اجتناب کرد گفت: در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ درصد نخیلات کشور به صورت قرقابی آبیاری می شود و لذا باید با ورود تکنولوژی های نوین و آموزش کشاورزان این وضعیت را بهبود بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست