◽️رئیس انجمن ملی خرما ایران با بیان اینکه خرما و پسته می‌توانست نیمی از درآمد ارزی کشور در بخش کشاورزی را به خود اختصاص دهد، گفت: «نخستین مسئله و مشکل در حوزۀ خرما ناترازی آب است و به زحمت می‌توان داشته‌های اکنون را نگه داشت».
محسن رشیدفرخی در نخستین همایش روز ملی خرمای ایران که در کرمان برگزار شد، بیان کرد: «گاهی صحبت از افزایش سطح و خودکفایی در محصولات کشاورزی می‌شود اما خودکفایی به چه قیمت؟ امنیت آبی برای ما بسیار مهم و حتی مهم‌تر از امنیت غذایی است به همین دلیل به هیچ وجه قصد نداریم افزایش سطح خرما را داشته باشیم و اگر مدیریت صحیح انجام شود، شاید بتوان همین سطح کشت را حفظ کرد».
وی ادامه داد: «مشکل دیگر ناترازی برق است که سبب شده محصولات خرما و درختان در بم آسیب ببیند، با این وضعیت چگونه می‌توان افزایش سطح داشته باشیم؟ باید برای حل مسائل کمک کرد».
◽️ رشیدفرخی بحران ناترازی تجارت را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: «دستورات خلق‌الساعه توان را از بخش صادرات گرفته و باید طرحی نو دراندازیم زیرا با شیوۀ کنونی راه به جایی نمی‌بریم».
◽️وی با تأکید بر عدم ورود دولت در بحث قیمت‌گذاری، ممنوعیت و محدودیت صادرات، بیان کرد: «ورود دستگاه‌های غیر مرتبط به صادرات کشاورزی از دیگر مشکلات است، شک نداریم که ارز باید به کشور بازگردد اما نه به هر قیمتی؛ کشور با مسائل بسیاری در حوزۀ صادرات مواجه است و صادرات کشاورزی باید جدای از محصولات پتروشیمی باشد که در این راستا به برنامه‌های دولت جدید امیدواریم:».
◽️رئیس انجمن ملی خرما ایران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «۱۳ استان دارای نخلستان هستند و ۶ استان به‌صورت ویژه عمدۀ خرمای کشور را تولید می‌کنند که عمدۀ آن‌ها در نقاط مرزی قرار دارند و معیشت آن‌ها به این محصول وابسته است».
◽️وی افزود: «یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید خرما با یک میلیارد و 500 میلیون دلار گردش مالی به شدت به معیشت استان‌های مرزی بستگی دارد و این مسائل می‌طلبید مدعوین این همایش ازجمله وزیر جهاد کشاورزی در این برنامه حضور داشته و مسائل را می‌شنیدند»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست