نویسنده : فهیمه سالاری

یکی از مشکلاتی که فعالان در حوزه ی خرما با آن مواجه هستند ، حضور واسطه هایست که همواره برنده های اصلی تجارت خرما به حساب می آیند . اما چرا نقش واسطه ها در خرید و فروش خرما بسیار پر رنگ است؟

پاسخ به این پرسش اهمیت ارتباط موثر با مشتریان در حوزه ی خرما را به وضوح مشخص میکند . برخی از تولید کنندگان خرما ، علی رغم تخصص در تولید محصول ، دارای ضعف هایی در ارتباط با مشتریان هستند و همین موضوع ، منجر به سوء تفاهم هایی بین تولید کنندگان و مشتریان می شود . اما واسطه ها با دانستن  مهارتهای ارتباطی ، به خوبی میتوانند با مشتریان از یک سمت و تولیدکنندگان از سمت دیگر ارتباط برقرار کرده و خلا ارتباطی موجود را به خوبی پر کنند  و کار خرید و فروش را به نفع خود به اتمام برسانند.

تخصص ، صداقت و صبر ابزارهای اولیه ی برقراری ارتباط موثر  هستند که باعث جلب اعتماد  و جذب مشتریان بیشتر می گردد . استفاده از تکنیک های ارتباطی که به شناخت نسبی از مشتریان و نیازهای آنها کمک میکند باید در برنامه های تولید کنندگان خرما قرار گیرد .  واسطه ها همیشه با ایجاد حس مشترک ، درک نیاز مشتری و تلاش برای حل مشکلات آنان ارتباط خود با مشتری را محکم و اعتماد سازی می کنند .

در دسترس بودن و پاسخ گو بودن از دیگر ویژگی های برجسته ی واسطه هاست که حس مثبت و خوشایندی را به مشتری می دهد و واسطه را پیروز معامله میکند .

در حقیقت یکی از بهترین راهکارهای موجود برای حذف واسطه ها ، ارتقا دادن  مهارتهای ارتباطی فعالان خرماست اگر چه هر فردی از بدو تولد با مهارتهای ارتباطی آشنا میشود اما میزان اثر بخشی ارتباط با موفقیت فرد ، ارتباط مستقیم دارد . اهمیت این مهارتها در مذاکرات تجاری چندین برابر می شود و قطعا عدم استفاده صحیح از این مهارتها میتواند ضررهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

داشتن مهارتهای لازم ، برای برقراری ارتباط  موثر با مشتری ،  اساسی ترین حلقه از زنجیره ی فروش است . بدین مفهوم که مشتری پیام شما را بطور کامل دریافت و درک کند ، به جواب تمام سوالاتش برسد و هیچ ابهامی از سمت شما و محصول شما در ذهنش باقی نماند. در ادمه ی اهمیت ارتباط موثر در فروش خرما علاوه بر حذف واسطه ها ، میتوان به جلب اعتماد مشتری  ، تبدیل مشتریان به مشتریان راضی  و  وفادار اشاره کرد.

با توجه به محدودیت های موجود و برای حل مسئله ، راهکارهای زیر پیشنهاد می گردد :

  • سرمایه گذاری روی مهارتهای ارتباطی و توانمندسازی فعالان حوزه ی خرما به خصوص نسل های جدید
  • برگزاری آموزش های مستمر توسط نهادهای متولی از جمله انجمن ملی خرما
  • استفاده از تکنولوژی های مدرن ارتباطی به جای روش های سنتی موجود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
فهرست